De magie van Oost-Senegal

Met privébegeleiding Privéreizen
 • Dakar
 • Dakar

Rondreis door Oost-Senegal, ver weg van het massatoerisme. Oost-Senegal zal je verrassen door de authentieke dorpjes, de Bedik en Bassari bevolking (die nog leven volgens de oude tradities) en vooral door de verbazingwekkende groene natuur in een bergachtige regio van bossen en watervallen. Ook mogelijk verblijf in basic ‘roots’-accommodaties.

 • Verblijf vlak aan de Gambia rivier
 • Safari in het Niokolo Koba Park, reservaat waar je de typische Senegalese vegetatie en de lokale fauna kan bewonderen
 • Authentiek contact met de Bedik, Bassari en Peul die nog volgens de traditionele manier (over)leven
 • Bezoek de watervallen van Dindéfello. Waag je zeker ook aan een duik in het frisse water
x

Reisprogramma

 • Dag 1

  Diass - Sindia

  Aankomst in Diass. Onthaal en assistentie door een vertegenwoordiger van Africa by Excellence. Transfer naar het hotel in Sindia, ongeveer 20 minuten rijden.

  Overnachting in Le Baobab Soleil of gelijkwaardig.

 • Dag 2

  Sindia - Kaolack – Wassadou (ong. 07 uur) (OLA)

  Na het ontbijt, vertrek richting het Oosten van Senegal. Onderweg korte stop in Kaolack, het commercieel knooppunt waar Senegalezen en Gambianen lustig onderhandelen. Lunch onderweg.

  ’s Avonds, check-in Wassadou Campsite ** of gelijkwaardig, gelegen aan de rand van het park.

 • Dag 3

  Wassadou (OLA)

  Ontwaak met zicht op de Gambia rivier. Mogelijks kan je nijlpaarden en krokodillen zien. Ontbijt en vertrek naar het Niokolo Koba reservaat voor een volledige dag safari met een ervaren ranger. Naast een prachtige Senegalese flora vind je hier apen, hartebeesten, bosbokken, wrattenzwijnen, sabel-antilopes, … . Met een beetje geluk zijn er ook leeuwen te zien. Picknick in het park.

  Terugkeer naar Wassadou Campsite ** of gelijkaardig. Avondmaal en overnachting.

 • Dag 4

  Wassadou – Kédougou (ong. 5 uur) (OLA)

  Ontbijt. Vertrek richting Kédougou. Onderweg stop je aan Mako om de goudzoekers te ontmoeten. Na je middagmaal in Keur Annick trek je verder richting Kédougou, de regio van de Bassari, Peul en Bedik volkeren. Zij hebben zich gevestigd in deze regio tussen de 11e en de 19e eeuw en hebben een specifieke cultuur ontwikkeld in harmonie met de natuur en het milieu.

  Check-in Relais de Bedik ** of gelijkwaardig. Avondmaal en overnachting.

  Optie “Roots” : kamperen in Badian zonder elektriciteit en stromend water. Logies zijn proper maar zeer basic. Muggennetten aanwezig.

 • Dag 5

  Kédougou – Ibel – Iwol – Bandafassi – Kédougou (OLA)

  Ontbijt en vertrek richting Ibel, een oude marmersteengroeve. Daarna, beklimming van de Iwol (ongeveer 1 uur) om een traditioneel Bedik-dorp te bezoeken. Bovenop de berg heb je een prachtig zicht. De Bedik, één van de etnische minderheden in Senegal, leven nog steeds volgens de oude tradities. Hun bijnaam is “bewoners van de gelukkige vallei” omdat de Bedik enorm veel feestvieren.

  Middagmaal in Chez Leontine in Bandafassi. Mogelijkheid om Bandafassi te bezoeken alvorens terug te keren naar Kédougou.

  Avondmaal en overnachting in Relais de Bedik **, of gelijkwaardig.

  Optie “Roots” : kamperen Chez Leontine zonder elektriciteit en stromend water. Logies zijn proper maar zeer basic. Muggennetten aanwezig. Het onthaal is superhartelijk.

 • Dag 6

  Kédougou – Dindéfello - Kédougou (OLA)

  Ontbijt en vertrek naar de grens met Guinee en wandeling naar de watervallen van Dindefello. Je wandelt 30 minuten in het prachtige bos alvorens de watervallen te bereiken. Eenmaal ter plaatse word je beloond met een prachtig zicht en kom je in een oase van rust terecht. Voor de moedigen onder ons, waag je zeker aan een duik in het koude water. Terugkeer naar Kédougou. Onderweg, bezoek aan de markt van Kédougou.

  Avondmaal en overnachting in Relais Bedik ** of gelijkwaardig.

  Optie “Roots” : kamperen in Campement Villageois zonder elektriciteit en stromend water. Logies zijn proper maar zeer basic. Muggennetten aanwezig.

 • Dag 7

  Kédougou - Tamba – Kaolack (ong. 9 uur) (OLA)

  Ontbijt en vertrek richting Kaolack. Onderweg, bezoek aan Tambacounda, waar je het middagmaal nuttigt.

  Avondmaal en overnachting in Relais de Kaolack ** of gelijkwaardig.

 • Dag 8

  Kaolack - Joal Fadiouth - Luchthaven Diass (OL)

  Na het ontbijt transfer naar Petite Côte. Vertrek naar Joal-Fadiouth waar je even het schelpdieren-eiland bezoekt. Lunch in Fadiout en dan verder richting de luchthaven. Afhankelijk van de vluchturen kan je het dorp Popenguine bezoeken en daar aperitieven (exclusief).

  Transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht naar België of naar Saly voor je strandverlening.