Gambia 4 Kids

Familiereizen Met privébegeleiding
 • Sine Saloum

Tijdens deze individuele rondreis op kindermaat ontdek je het veelzijdige Gambia. Je krijgt de kans om een krokodil te strelen, aapjes te voederen of een slang rond je nek te hangen. Je sluit je bezoek af met een leuke jeepsafari waar je neushoorns, buffels, antilopen en zelfs giraffen ziet. Samen met je kinderen geniet je van al het moois van één van de kleinste Afrikaanse landen, een onvergetelijk avontuur voor de hele familie. 

 • Aapjes voederen in het Monkey Park in Bijilo
 • Durf jij krokodil Charlie te strelen? Hij is maar liefst 2 meter lang!
 • Afrikaans dansen en drummen
 • Voor de durvers: hang een echte slang rond je nek
 • Per boot over de Gambia Rivier op zoek naar chimpansees
 • Nijlpaarden, krokodillen, bavianen … welkom op Baboon Island
 • Hekserij op zijn Gambiaans: de mysterieuze Stenen Cirkels in Wassu
 • Jeepsafari op zoek naar giraffen, neushoorns, buffels en antilopen in het Fathala Park
x

Reisprogramma

 • Dag 1

  Brussel - Banjul - Serrekunda (A)

  Vlucht naar Banjul. Bij aankomst, ontvangst en transfer naar je hotel.

  Overnachting in Djeliba Hotel *** (met kinderzwembad en speeltuin, standaardkamer).

 • Dag 2

  Serrekunda - Banjul - Serrekunda (OLA)

  Na het ontbijt duik je de hoofdstad in om een beetje voeling te krijgen met Afrika. Daarna neem je een kijkje bij de Heilige krokodillenpoel Kachically: tussen zo’n 200 soortgenoten leeft hier een krokodil van maar liefst 2 meter lang, een beroemdheid op de Britse televisie. Na je bezoek aan het Nationaal Museum, interessant om inzicht te krijgen in de slavernijgeschiedenis, duik je de markt van Banjul waarna je de aapjes gaat voederen in het Monkey Park in Bijilo.  

  Overnachting in Deliba Hotel *** (met kinderzwembad en speeltuin, standaardkamer). 

 • Dag 3

  Serrekunda - Tanji - Sandele (OLA)

  Na een bezoek aan een schapen- en geitenmarkt in Abuko trek je zuidwaarts naar Sandele aan de  Atlantische Oceaan en nemen je je intrek in Sandele Eco Lodge ***. Onderweg bezoek je een lokaal  schooltje en leer je Afrikaans dansen en drummen in een klein dorpje onderweg. Na de lunch ga je nog  even langs bij een slangenfarm: durf jij een slang rond jouw nek hangen? In het vissersdorp Tanji zie je hoe de vissers terug komen uit zee met de visvangst van de dag.

  Overnachting in Sandele Eco Lodge *** (standaardkamer).

 • Dag 4

  Sandele - Foni Kanilai - Sindola (OLA)

  In de voormiddag trek je weg van de kust landinwaarts. Je komt aan in Foni, het gebied van de Jola- mensen die meestal wonen in moerasachtige streken om er rijst te kunnen kweken. Na de lunch (opletten dat nieuwsgierige vogels je eten niet komen wegpikken), vaar je tussen de mangroven naar de andere zijde van de stroom en rij je met een ezelskar naar het dorpje Kalaji en je maakt er kennis met de kinderen daar. ’s Avonds geniet je van Kanieleng-dansen tijdens je avondmaal.

  Overnachting in Sindola Lodge *** (standaardkamer).

 • Dag 5

  Sindola - Kuntaur - Georgetown - Wassu (OLA)

  Na je ontbijt rij je naar Kuntaur, je stopt onderweg bij de lokale markt van Soma. Vanuit Kuntaur vaar je zo’n 3 tot 4 uur stroomopwaarts naar Georgetown. Tijdens de boottocht zie je wellicht nijlpaarden, krokodillen , bavianen en andere apen terwijl inheemse vogels je naroepen. Op Baboon Island zie je hoe de bavianen te eten krijgen. Je luncht aan boord. Na de boottocht trek je verder naar Wassu om het geheim van de mysterieuze stenen cirkels te ontsluieren.

  Overnachting in het eenvoudige maar aangename Sensending Camp *** in Georgetown aan de oevers van de rivier (standaardkamer).

 • Dag 6

  Georgetown - Kara - Toubacouta - Sine Saloum (OLA)

  Na het ontbijt vertrek je  naar Toubacouta in Senegal, net over de grens met Gambia waar je rond lunchtijd aankomt. Je gaat via de grensplaats Kara waar de paspoorten zullen afgestempeld worden. Dan is het nog ongeveer 40 minuten rijden naar Toubacouta. Na de lunch  kun je deelnemen aan een boottocht naar het eiland Sipo dat in de mangroven ligt om er zijn prachtige vogels te zien, of je kunt de tijd nemen om te ontspannen aan het zwembad van je hotel.

  Overnachting in les Paletuviers*** (standaardkamer).

 • Dag 7

  Sine Saloum - Barra - Serrekunda

  Na een vroeg ontbijt neem je je lunch mee en rij je naar het Fathala National Park. Hier staat  je een 2 uur durende safari te wachten waarbij je op zoek gaat naar giraffen, neushoorns, reuzenelanden, buffels en antilopes. Hierna keer je terug naar Gambia en steek je bij Barra de Gambia-rivier over naar de andere kant. Kijk maar goed rond of je geen dolfijnen kan bespeuren. Vervolgens rij je verder naar je strandhotel.

  Overnachting in Djeliba Hotel *** (met kinderzwembad en speeltuin, standaardkamer). 

 • Dag 8

  Serrekunda - Banjul - Brussel (O)

  Vandaag rust je nog even uit aan het zwembad, vervolgens transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht.