Gambia met een vleugje Senegal

Met privébegeleiding Privéreizen
 • Sine Saloum

Tijdens een 8 daagse individuele begeleide rondreis ontdek je de eenvoudige schoonheid van één van de kleinste landen van Afrika. Een reis met het accent op de natuur: de Gambia rivier, wilde dieren spotten, varen tussen de mangroves, bezoek aan lokale dorpjes, …

 • Bezoek de heilige krokodillenpoel Kachically en ga op zoek naar Charlie
 • De markt in Banjul met haar geuren en kleuren: Afrika ten top
 • Per boot naar Baboon Island waar bavianen bescherming genieten
 • Op zoek naar krokodillen, luipaarden, wildebeesten, antilopes tijdens een safari in het Kanilai Park
 • De  vissers komen met hun vangst terug in Tanji: een kleurrijk spektakel
 • Zoutmeren rond Kaolack
 • In het spoor van giraffen, neushoorns, buffels en antilopes tijdens een safari door het Fathala Park
x

Reisprogramma

 • Dag 1

  Banjul - Serrekunda (A)

  Bij aankomst op de luchthaven van Banjul, ontvangst door onze lokale agent en transfer naar je hotel.

  Standaardversie: Overnachting in Djeliba Hotel ***/* (standaardkamer).

  Superiorversie: Overnachting in Kairaba Beah Hotel **** (standaardkamer).

 • Dag 2

  Serrekunda - Banjul - Serrekunda (OLA)

  Na het ontbijt duik je de hoofdstad in om een beetje voeling te krijgen met Afrika. Na een bezoek in Serrekunda aan een tye & dye atelier neem je een kijkje bij de Heilige krokodillenpoel Kachically: tussen zo’n  200 soortgenoten leeft hier een krokodil van maar liefst 2 meter lang, een beroemdheid op de Britse televisie. Nadien bezoek je het Nationaal Museum, interessant om inzicht te krijgen in de  slavernijgeschiedenis. Vervolgens duik je de markt van Banjul in: bonte geuren en kleuren die al je zintuigen  op de proef stellen.

  Standaardversie: Overnachting in Djeliba Hotel ***/* (standaardkamer).

  Superiorversie: Overnachting in Kairaba Beah Hotel **** (standaardkamer).

   

   

 • Dag 3

  Serrekunda - Tanji - Sandele (OLA)

  Na een bezoek aan een slangenboerderij trek je zuidwaarts naar Sandele aan de Atlantische Oceaan en neem je je intrek in je lodge. Nadien woon je in het vissersdorp Tanji een kleurrijk en ‘geurrijk’ spektakel bij. De vissers komen terug uit zee met de vangst van de dag: een ongezien stukje African way of live.

  Overnachting in Sandele Eco Lodge *** (standaardkamer).

 • Dag 4

  Sandele - Foni Kanilai - Sindola (OLA)

  Op weg naar Kanilai waar de president woont bezoek je de artisanale en de lokale markt in Brikama. In Bwiam bezoek je een lokaal ziekenhuis. Rond de middag kom je aan in je lodge. Na de lunch en wat rusten ga je op zoek naar krokodillen, luipaarden,  wildebeesten, antilopes tijdens een safari in het Kanilai Park. Vervolgens bezoek je typische Afrikaanse  Jola-dorpjes in de buurt.

  Overnachting in Abca’s Creek Lodge *** (standaardkamer).

 • Dag 5

  Sindola - Kiang West National Park - Sindola (OLA)

  Na het ontbijt rij je naar Kiang West, het grootste nationale park in Gambia. Bij aankomst  in Tendaba Camp ruilen je je vervoermiddel in voor jeeps en doorkruis je dit gebied met zijn Mandinka dorpjes op zoek naar hyena’s, bavianen, mangoesten, apen en diverse vogelsoorten. Na de lunch scheep je in op een prauw om tijdens een tocht op de Gambia Rivier te genieten van de schitterende mangroves.

  Overnachting in Abca’s Creek Lodge *** (standaardkamer).

 • Dag 6

  Sindola - Soma - Sapu - Georgetown (OLA)

  Na het ontbijt vertrek je naar Sapu. Onderweg stop je in Soma voor een bezoek aan de lokale markt. Aangekomen in Sapu schepen we in voor een 3 tot 4 uur durende boottocht op de Gambia Rivier stroomafwaarts naar Georgetown. Onderweg stop je op Baboon Island waar bavianen een beschermd leven genieten. Onderweg zie je nijlpaarden, krokodillen, bavianen,  apen, diverse vogelsoorten, varanen en schildpadden. Lunch is voorzien aan boord.

  Overnachting in het eenvoudige maar aangename Sensending Camp *** in Georgetown aan de oevers van de rivier.

 • Dag 7

  Georgetown - Wassu - Farafenni - Kaolack - Toubacouta - Sine Saloum (OLA)

  Na een korte verkenning van Georgetown bezoeken je de gekende stenen cirkels van Wassu waarvan men vermoedt dat ze een begraafplaats waren voor koningen en stamhoofden in vroegere tijden. Via Farafenni steek je de grens over naar Senegal richting Kaolack. Onderweg naar de Toubacouta rij je langs de zoutmeren in de omgeving van Kaolack.

  Afhankelijk van de tijd pik je nog een boottocht mee naar het eilandje Sipo.

  Overnachting in Keur Saloum ***/* (standaardkamer).

   

 • Dag 8

  Sine Saloum - Barra - Banjul (OL)

  Na een vroeg ontbijt vertrek je met je picknicklunch voor een 2 uur durende safari door het  Fathala National Park op zoek naar giraffen, neushoorns, wrattenzwijnen, elanden, buffels en  antilopes. Na de middag keer je terug naar Banjul. In Barra steek je de Gambia Rivier over per  ferry, door de lokalen ‘Le Bac’ genoemd. Misschien zie je dolfijnen tijdens de oversteek.

  Vervolgens transfer naar de luchthaven van Banjul voor je terugvlucht.