Historische reis door het land van de Koningin van Shaba

Cultuur
 • Addis Abeba
 • Bahir Dar
 • Gondar
 • Axum
 • Axum
 • Lalibela
 • Addis Abeba

Rondreis door Noordelijk Ethiopië langs de historische oude hoofdsteden van een ooit machtig rijk, Axum en Lalibela. Je bezoekt eveneens Gondar, ontdekt door Portugal in de 16e eeuw. Op het Tanameer vaar je naar kleine eilandjes met fraaie kerkjes en ontdek je de watervallen van de Blauwe Nijl. Tenslotte verken je Addis-Abeba. Tip: combineer deze reis met een strandvakantie op Zanzibar.

 • De watervallen van de Blauwe Nijl met hun oude Portugese toegangsbrug
 • Op zoek naar de bijbelse rollen van de kerken in het Tanameer
 • Bezoek aan het kasteel van Gondar en de kerk van Debré Berhane Sélassié
 • Adembenemende zichten vanaf het Simien Massief langsheen de Lima Limo
 • Axum, de heilige stad van Ethiopië en cultureel werelderfgoed Unesco
 • Landschappen van buitengewone geologische formaties tussen Axum en Mekele
 • Het mystieke en uitzonderlijke karakter van de middeleeuwse kerken in Lalibela
 • Addis-Abeba, de moderne hoofdstad van Ethiopië en een fascinerende smeltkroes van culturen
x

Reisprogramma

 • Dag 1

  Addis Abeba - Bahir Dar (OLA)

  Aankomst ‘s morgens op de luchthaven van Addis Abeba. Na een korte koffiestop vertrek je naar het Mesqel Plein, de zone rond het presidentieel paleis met daarbij de pittoreske wijk Piazza van waaruit je een prachtig zicht hebt over de stad.In de namiddag rijd je naar de Entoto, die met zijn 3000 m hoogte een uniek uitzicht biedt op de stad en zijn omgeving. Bezoek aan het Keizerlijk Paleis, het Entoto Museum en de Heilige Maria Kerk.Lunch in de stad. Avondvlucht naar Bahir Dar

  Avondmaal en overnachting in Hotel Avanti **** of gelijkwaardig (standaardkamer)

 • Dag 2

  Bahir Dar (OLA)

  ’s Morgens vaar je met de boot op het Tana meer.  In het Tana meer zijn er vele kleine eilandjes met kerken en kloosters, het merendeel dateert uit de 15e eeuw. Bezoek aan het Zeghe eiland met zijn 2 kerken uit het Gondar-tijdperk (Uhra Kidane Mehret en Azwa Maryam) en zijn eigen koffieteelt. Na het middagmaal vertrek je voor een bezoek aan de watervallen van de Blauwe Nijl. Je steekt de Blauwe Nijl over via de oude stenen Portugese brug uit de zestiende eeuw. Je zet je tocht te voet verder langsheen een pad om uiteindelijk bij de watervallen uit te komen. Een indrukwekkende belevenis met haar 45 m hoogte en hun 400 m lengte. Terugkeer per boot.

  Avondmaal en overnachting in Hotel Avanti **** of gelijkwaardig (standaardkamer)

 • Dag 3

  Bahir Dar - Gondar (OLA)

  Vertrek naar Gondar met onderweg een bezoek aan de burcht van Guzara. Deze dateert uit de 15e eeuw en werd gebouwd op een opvallende heuvel van het Tana Meer en deed wellicht dienst als model voor de kastelen van Gondar. De koninklijke site Gondar bestaat uit talrijke middeleeuwse gebouwen en kastelen, gebouwd in de 19e eeuw door verscheidene keizers van Abbessinië en het Vere Oosten. Na het middagmaal bezoek je de Keizerlijke site Fasil Ghebbi die bestaat uit talrijke kleinere gebouwen. Bezoek aan de baden van Fasilades en de Kerk Debre Berhan Sélassié (Licht van de Drievuldigheid) die stamt uit de 18e eeuw.

  Avondmaal en overnachting in Hotel Goha ***(*) of gelijkwaardig (standaardkamer).

 • Dag 4

  Gondar - Axum (OLA)

  Dagreis naar Axum. De weg hier naar toe , de “Lima Limo” is gebouwd door de Italianen in 1930.Diepe dalen en afgronden tot 1500 m diep wisselen af met spectaculaire zichten over het Simien massief van op 3000 m boven de zeespiegel. Vanaf het dorp Debark vangt de lange afdaling aan naar de kloof van de rivier Tekeze. Geniet van het adembenemende landschap.Picknick lunch onderweg. Verwachte aankomst in Axum in de late namiddag.

  Avondmaal en overnachting in Hotel Sabean *** of gelijkwaardig (standaardkamer)

   

 • Dag 5

  Axum (OLA)

  Axum in de provincie Tigray was de hoofdstad van het Axum Koninkrijk en tevens de oorsprong van een van de belangrijkste beschavingen van Ethiopië. Hier ontdek je monolithische obelisken, koninklijke begraafplaatsen en oude kasteelruïnes. Bezoek aan de dodenstad van de Axumitische koningen, gelegen aan de voet van de berg Likanos, in het noordoosten van de stad. Je treft er de graftombes aan met de prachtige grafkamers van de koningen Kaleb en Gerbre Masqal.Na de lunch bezoek je de oude stad met het Paleis Dongour en de Heilige Maria van Sion Kerk. In een van de zijkapellen van deze kerk zou volgens de Orthodoxe kerk hier de Ark van het Verbond met een van de stenen tafelen verborgen liggen.

  Avondmaal en overnachting in Hotel Sabean *** of gelijkwaardig (standaardkamer).

 • Dag 6

  Axum - Yeha - Mekele (OLA)

  Vandaag leidt de weg jou doorheen het hooggebergte van Tigray en het imposante Aoua en Geralta.Je houdt halt in Yeha, op 55km van Axum. Hier tref je de site Sabean aan met de prachtige tempel uit de 13e eeuw V.C. Lunch onderweg naar Adigrat. Vanaf Adigrat naar Meqele tref je meer dan honderd kerken en kloosters aan. Je bezoekt de semi-monolithische kerken Abreha en Atsbeha die bijna volledig opgegraven zijn en fantastisch om te zien.

  Avondmaal en overnachting in Hotel Planet International *** of gelijkwaardig (standaardkamer).

 • Dag 7

  Mekele - Lalibela (OLA)

  Je rijdt langsheen een van de mooiste routes van Ethiopië, over een hoogte van 3200 m om tenslotte in Lalibela aan te komen en te genieten van grandioze landschappen in het Agaw gebied, tussen Meqele, de hoofdstad van het Tigré gebied en de stad Lalibela. De aankomst in Lalibela is gepland in de namiddag.Picknick-lunch onderweg.

  Avondmaal en overnachting in Hotel Maribela **** of gelijkwaardig (standaardkamer)

   

 • Dag 8

  Lalibela (OLA)

  Lalibela, absoluut Unesco Werelderfgoed met zijn middeleeuwse kerken staat hoog aangeschreven bij de koptische christenen als een belangrijke pelgrimstocht, vooral tijdens de Timkat festiviteiten. Deze unieke kerken zijn te danken aan Koning Lalibela die in de 17e eeuw verklaarde op deze plek het Nieuwe Jeruzalem te willen bouwen. De kerken, waarvan bepaalde volledig monolithisch zijn, zijn gebouwd vanaf het dak naar de bodem. Ze zijn met elkaar verbonden via tunnels en zijn werkelijk echte architecturale meesterwerken. In de voormiddag bezoek je het noordelijke deel. Na de middaglunch bezoek je de kerken gelegen in het zuidelijke deel. De elfde kerk, “Het huis van St-Joris” ligt van de andere kerken verwijderd, doch is er door een gangensysteem toch mee verbonden. .

  Avondmaal en overnachting in Hotel Maribela **** of gelijkwaardig (standaardkamer)

 • Dag 9

  Lalibela - Addis Abeba (OLA)

  Ochtendvlucht Lalibela – Addis Abeba. Na de lunch staat een bezoek aan het Nationaal Museum op het programma. Dit museum geeft de bezoekers inzicht over de Ethiopische kunstgeschiedenis vanaf Axum tot aan het koninkrijk van Ménélik. Het meesterstuk van het Museum is het skelet van Lucy, onze eerste voorouder en voor altijd vereeuwigd in de Beatles song. Wandeling doorheen een van de grootste openluchtmarkten in Afrika, Mercato, met zijn talrijke stalletjes in beton of golfplaten doorspekt van de typische Afrikaanse kleurrijke ambiance. Traditioneel avondmaal met spektakel.

  Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar huis.