Marrakech & Zuid-Marokko

Ontdek enkele hoogtepunten van Zuid-Marokko per 4x4 tijdens een 9-daagse rondreis.

 • Verken Marrakech met een gids
 • Per 4x4 ontdek je het prachtige Atlasgebergte
 • Maak een dromedaristocht door de woestijn
 • Geniet van adembenemende zonsopgangen

Reisprogramma

 • Dagen 1 - 2

  Marrakech (O)

  Nadat we jullie opwachten aan de luchthaven van Marrakech brengen we jullie naar de riad in Marrakech. Afhankelijk van de aankomsttijd kunnen jullie de stad op  eigen houtje ontdekken. ’s Avonds hebben jullie een vrije avond en kiezen jullie zelf een restaurant uit. Er is ook de mogelijkheid om in de riad te dineren. De volgende dag voorzien we voor jullie een stadsgids die jullie naar alle hoogtepunten van de stad brengt. Jullie bezoeken onder meer de grote minaret van La Koutoubia, de souks, een Koranschool, een lokale bakker, een leerlooierij,  Le palais bahia, … Verblijf van 2 nachten in een authentieke riad in de medina.

 • Dag 3

  Marrakech – Aït Ben Haddou (OLA)

  Na het ontbijt stappen we in de 4x4 die ons het prachtige Atlasgebergte doet ontdekken. We doorkruisen de Hoge Atlas, tot aan de col van de Tizn’ Tichka (2260m), het hoogste punt van Noord-Afrika. We bezoeken onderweg de kasbah van El Glaoui. Nadien rijden we verder richting Aït Ben Haddou. In de namiddag komen jullie toe in het kleine dorpje dat naast de beroemde kasbah van Aït Ben Haddou ligt. Voor jullie toekomen aan het hotel bezoeken we de kasbah. Jullie  brengen de nacht door in een rustiek en authentiek hotel waar jullie op het dakterras kunnen genieten van het prachtige uitzicht. Er is ook een zwembad aanwezig waar jullie vrij van kunnen genieten.

 • Dag 4

  Ait Ben Haddou – Rozenvallei (OLA)

  ’s Morgens genieten we van een lekker ontbijt. Nadien brengt de 4x4 ons naar de Rozenvallei. We lunchen in de Rozenvallei en gaan daarna te voet de Gorge d’Agouti ontdekken. Dit is een wandeling van ongeveer 3u door de Gorge en de lokale tuinen. Nadien wacht de 4x4 jullie opnieuw op en brengt jullie naar één van de mooiste locaties van de regio: een guest house met een zicht van 360° op de Rozenvallei. Verblijf van één nacht in Dar Timitar, een charmante en authentieke familiale auberge op een uitzonderlijke locatie.

 • Dag 5

  Rozenvallei – Dadesvallei (OLA)

  Na het ontbijt vertrekken we richting de Dadesvallei. Onderweg bezoeken we enkele lokale coöperatieven. We lunchen onderweg en nadien bezoeken we een nomadische familie die jullie uitnodigt voor de thee. In de namiddag komen we toe aan één van de mooiste canyons van Marokko, de canyon van Apenvingers. De naam werd gegeven door de bizarre rotsformaties. In de canyon maken we een avontuurlijke wandeling tussen de rotsen van ongeveer 3u. Nadien komen we moe maar voldaan toe in een familiale auberge waar we genieten van thee, amandelen en olijven met zicht op de canyon. Voor de geïnteresseerden kunnen we een kookworkshop voorzien waar de mama van Brahim jullie alle geheimen van de heerlijke Berberse keuken prijsgeeft. Overnachting in de familiale auberge “La Vallée des figues”.

 • Dag 6

  Dades – Merzouga (OLA)

  Na het ontbijt maken we ons klaar om te vertrekken richting de zandwoestijn. Een lange route door de stenenwoestijn met donkere maanlandschappen brengt ons naar de prachtige zandduinen van Merzouga. In de namiddag komen we toe aan de rand van de woestijn en daar hebben jullie de mogelijkheid om de mysterieuze duinen te ontdekken per quad of rustig te genieten van het adembenemende zicht op het terras van het hotel met zwembad.  Bij valavond brengt een kudde dromedarissen ons naar het tentenkamp waar we genieten van een prachtige zonsondergang, un thé berbère, een heerlijke maaltijd en een nacht onder de sterrenhemel te midden de zandwoestijn. Overnachting in een bedoeïenentent ten midden van de zandwoestijn. In het tentenkamp zijn er slechts 4 à 5 tenten, waardoor de intimiteit en privacy behouden wordt. Er wordt ’s avonds voor jullie vers gekookt en jullie worden ontvangen met een heerlijk verse muntthee. Er is ook een toilet aanwezig in het tentenkamp.

 • Dag 7

  Merzouga – Draa Vallei (OLA)

  Na een prachtige zonsopgang in de woestijn brengen de dromedarissen ons terug richting het hotel. Daar wacht een deugddoende douche en een uitgebreid ontbijt. Na het ontbijt vertrekken we met de 4x4’s richting het Saghro-gebergte, een vulkanisch gebergte dat verschillende oasissen, historische sites en wilde dieren huist. In de namiddag komen we toe in een kasbah naast het grootste palmbomenreservaat van Marokko, de Draa vallei. Bij aankomst in Agdz kunnen jullie de kasbah bezoeken, een wandeling door de palmbomenvallei maken of gewoon genieten van een heerlijke thee op het terras. Overnachting in een authentieke guest house in Agdz.

 • Dag 8

  Draa-Vallei – Marrakech (OL)

  Na het ontbijt laten we het diepe zuiden achter ons en keren we terug richting bewoonde wereld. Een vijftal uur in de wagen, maar de landschappen gaan nooit vervelen. In de namiddag komen jullie toe in de riad in Marrakech. Daar kunnen jullie voor een laatste keer de stad in trekken. Overnachting in dezelfde riad als de eerste nachten.

 • Dag 9

  Marrakech – Brussel

  De chauffeur wacht jullie op aan het hotel en brengt jullie naar de luchthaven.