Nostalgisch cruisen op de Senegalrivier

Cruise Privéreizen
 • Dakar
 • Saint-Louis
 • Dakar

Zeer originele manier om het weinig bezochte noorden van Senegal te ontdekken, met zijn unieke en authentieke landschap rijk aan cultuur en etniciteit. Een reis voor de nieuwsgierigen onder ons, een pareltje voor de ‘slowtraveller’ die wil ontdekken, ontspannen en lekker eten. Vandaag de dag vaart de Bou El Mogdad tussen Saint-Louis en Podor doorheen de geschiedenis van Senegal, waarover onze gids Mansour u graag in geuren en kleuren vertelt (in het Frans, Engels en Spaans).

 • Ontdekking per cruise
 • Verken de stad St Louis met paard en kar
 • Stop aan het derde grootste vogelpark ter wereld
 • Geniet van de traditionele lunch "Tiep Bou Dijen"
 • Bezoek aan traditionele dorpen
x

Reisprogramma

 • Dag 1

  Aankomst Dakar

  Aankomst in de internationale luchthaven van Dakar, transfer naar Saint-Louis. Overnachting in een drie-sterren hotel.

 • Dag 2

  St. Louis - Croisière Bou El Mogdad (OLA)

  Ontbijt. Ochtend vrij. Lunch in hotel La Résidence vanaf 12.30u en boarding in het begin van de namiddag.

  De passagiers installeren zich in de cabines. Vervolgens verken je de stad Saint-Louis met paard en kar. De stijlvolle oud koloniale huizen met hun elegante balkons en warme kleuren creëren zowel een vertrouwde als bevreemde sfeer.

  Het noordelijke gedeelte van de stad wordt van het zuidelijke gedeelte gescheiden door het plein van « Faidherbe ». Verder te bezichtigen: het stadhuis, het justitiepaleis, het ziekenhuis en de befaamde brug van Faidherbe «Pont Faidherbe ». Je gaat ook door het vissersdorp of de « Village de Pêcheurs » met zijn kleurrijke vissersboten en komen zo langs het islamitisch kerkhof in de wijk « Guet Ndar », waar de graven vaak zijn afgedekt met vissersnetten. Bezoek aan de kleurrijke markt van Ndar Toute op de langue de Barbarie.

  Diner aan boord, overnachting aan boord.

 • Dag 3

  St. Louis - Djoudj (OLA)

  Na het ontbijt varen we stroomopwaarts de Senegal op tot aan de dam van Diama. Ontbijt aan boord. De dam stopt het zoute zeewater dat de rivier opstroomt. Bezoek aan de dam terwijl het schip de sluis doorvaart.

  Lunch aan boord, terwijl we langs het natuurreservaat van « Diouling » varen, kunnen we verschillende soorten vogels observeren. Vervolgens stop aan het vogelpark Djoudj. Djoudj is het derde grootste vogelpark ter wereld. Van november tot maart strijken er tot 3 miljoen vogels neer om te overwinteren. In het park zijn er verder nog heel wat reptielen en zoogdieren terug te vinden (wrattenzwijnen, krokodillen, varanen). Vervoer met onze gemotoriseerde pendelboot naar de steiger in het park, van waaruit we met een andere boot Djoudj gaan verkennen. Op trage motor varen we het hart van het park in, waar ons een prachtig en indrukwekkend schouwspel van duizenden vliegende en duikende vogels wacht, onder andere flamingo’s en pelikanen. Terugkeer naar de boot.

  Diner en overnachting aan boord, op de rivier.

 • Dag 4

  Djoudj - Diaouar - Richard Toll (OLA)

  Ontbijt aan boord. We gaan verder de Senegal op, die wordt afgegrensd door de landen Senegal en Mauritanië. De Senegalese oevers zijn vaak met rijstvelden bebouwd, dit is minder zo aan Mauritaanse kant. Wrattenzwijnen spotten alvorens we Rosso passeren, een stad op de grensstad, waar vissersboten en ponten de oversteek van mensen, dieren en voertuigen garanderen. Lunch aan boord.

  Tegen de avond komt de boot aan in « Richard Toll » of « de tuin van Richard ». Bezoek aan de stad en de suikerfabriek (10 000 hectare suikerriet), voornaamste bron van inkomsten voor de lokale bevolking.

  Diner en overnachting aan boord.

 • Dag 5

  Richard Toll - Dagana - Palmeraie (OLA)

  Na het ontbijt maken we kennis met de « la folie van Baron Roger », een kasteel in Franse stijl, vandaag de dag gesloten en omringd door de traditionele architectuur van de regio.

  Doorvaart tot aan een mangoplantage aan de rand van het dorp “Goumel”.  Traditionele lunch « rijst met vis » of « Tiep Bou Dijen », het nationale gerecht van Senegal, onder de mango-en palmbomen op de oevers van de rivier.

  Vertrek met onze kleinere boot naar het dorp “Dagana” (Wolof), ook wel de “hoofdstad van de Walo” genoemd. Bezoek aan deze oud-koloniale handelspost waar tot op heden de restanten van een fort en enkele handelszaken terug te vinden zijn. Terugkeer naar de boot, zonsondergang.

  Diner en overnachting aan boord.

 • Dag 6

  Palmeraie - Thiangaye (OLA)

  Na het ontbijt trekken we naar de oever voor een wandeling van ongeveer twee kilometer in het bos van “Goumel”. Bezoek aan een traditioneel dorp (Peul of Poular), samengesteld uit verschillende hutten door de vrouwen gebouwd. Terugkeer naar de boot.

  We varen verder de stroom op en komen zo in het hart van de Afrikaanse Sahel aan, in het rijk van de “Toutcouleur”. De schoonheid van het landschap en de kalmte van het water worden hier enkel verstoord door spelende kinderen met okerkleurige ogen, wasvrouwen met kleurige manden en kuddes dieren die er hun dorst komen lessen. Lunch aan boord.

  Met onze pendelboot varen we in de namiddag een kleine arm van de rivier op. Bezoek aan enkele traditionele dorpen van de « Toutcouleurs », volledig uit aarde opgebouwd langs de steile oevers. Deze dorpen zijn de oudste die nog terug te vinden zijn langs de rivier, ze dateren van de 13de eeuw. Bezoek aan “Saldé,” een Mauritaans dorp dat zich op de andere oever van de Senegal bevindt.

  Terugkeer naar het schip. Diner aan wal, barbeque georganiseerd op de oevers, (verlichting met stormlampen). Overnachting aan boord. 

 • Dag 7

  Thiangaye - Podor (OLA)

  Ontbijt. We varen langs Podor, een oude handelspost van tijdens de Franse kolonisatie. Vandaag de dag vindt de handel niet meer op de rivier plaats, maar de stenen kaaien wachten er nog steeds op bezoekers. We bezichtigen er de handelshuizen langs de kaaien met hun grote patio’s en de depots die ooit bestemd waren voor de opslag van Arabische gom, brandhout, ivoor en slaven.

  Bezoek aan het fort nagelaten door Faidherbe, momenteel in renovatie. Lunch aan boord.

  In de namiddag is het mogelijk de markt te bezoeken of wat te kuieren doorheen de rustige straten langs de oude huizen en de zonsondergang te bekijken.

  Diner en overnachting aan boord.

 • Dag 8

  Podor - St. Louis - Dakar (O)

  Ontbijt en vertrek met de bus naar Saint-Louis. Transfer naar de vlieghaven van Dakar afhankelijk van vertrektijd vlucht. Einde van uw reis.