Ontdekking van het hart van West-Afrika

Cultuur Groepsreizen
 • Abidjan
 • Yamoussoukro
 • Danané
 • Odienné
 • Korhogo
 • Assinie
 • Abidjan

Ivoorkust, onaangetast door het massatoerisme, staat garant voor een authentieke Afrika-ervaring. Van tropische regenwouden tot savannes, Ivoorkust heeft het allemaal. Laat je verrassen door Abidjan, de uniekste metropool van West-Afrika. Maar ook Yamoussoukro, de hoofdstad, speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van het land en voelt eigentijds aan. Ontdek dit verrassende land tijdens deze  groepsreis in internationaal gezelschap en laat je inspireren door de eeuwenoude tradities van de Ivorianen. 

 • Ontdek het bruisende Abidjan
 • Bewandel liaanbruggen door de jungle
 • Leer de gebruiken van de Ivoriaanse stammen kennen
 • Reis door cacaoplantages en groene lagunes
 • Ontmoet de indrukwekkende Dozo jagers
x

Reisprogramma

 • Dag 1

  Abidjan

  Aankomst in Abidjan, onthaal door onze lokale agent op de luchthaven en transfer naar je hotel. Tijd om op adem te komen na je lange vlucht.

  Overnachting in Novotel***/* of gelijkwaardig (kamer met airco)

 • Dag 2

  Abidjan - Yamoussoukro: Oud en nieuw (OLA)

  Je start je rondreis met een korte boottocht naar de veelbesproken “The Plateau”, de stadskern van Abidjan. The Plateau groeit snel, niet horizontaal zoals in de meeste Afrikaanse steden maar verticaal, je ziet er veel moderne gebouwen en skyscrapers.

  Vervolgens bezoek je de levendige en kleurrijke markt van Treichville. Daarna ontdek je het rustige Cocody, een elegante en residentiele buurt met prachtige koloniale gebouwen.

  Het National Museum biedt een overzicht van fijne kunstwerken van meer dan 62 etnische groepen. Daarna ga je op ontdekking door de nieuwe wijk van Youpugoing, in de buurt van het bos van Banco River. Hier kan je de wereldberoemde ”Fanico”, mannen vinden die in een openluchtwasserij de kleren van andere mensen wassen tegen betaling. Daarna op weg naar Yamoussoukro.

  Overnachting in Hôtel Le President of gelijkwaardig*** (kamer met airco)

 • Dag 3

  Yamoussoukro - Man: Een basiliek in de savanne (OLA)

  Vandaag start je dag in Yamoussoukro, de hoofdstad van Ivoorkust sinds 1983 en tevens de geboorteplaats van Houphouët-Boigny, de eerste President van Ivoorkust als onafhankelijke republiek.

  Je brengt een bezoek aan de Basiliek van de Virgin of Peace, een kopie van Sint -Pietersbasiliek in Rome. Vervolgens ontdekken je de immense rubberplantages en koffiebomen omringd door kleine dorpjes. Wanneer je de “tand” (de top) van de Tonkpi in de verte ziet ben je in de buurt van Man. Dit dorp ontstond aan de voet van 18 groene bergen en is tevens de thuisbasis van de We en Guéré stammen.

  Overnachting in Hôtel Les Cascades***, (kamer met airco)

 • Dag 4

  Danane: Liaanbruggen, naar Danane en terug (OLA)

  Het regenwoud tussen Ivoorkust en Liberia kenmerkt zich door de aanwezigheid van grote liaanbruggen. Het ontstaan van deze liaanbruggen is een groot mysterie voor de lokale bevolking.

  In de namiddag geniet je van een wandeling door het Gbepleu regenwoud waar je tussen de vrolijke heilige apen loopt. Daarna kom je aan in een dorpje waar de inwoners geloven dat hun god enkel spreekt met mensen via maskers.

  Overnachting in Hôtel Les Cascades***, (kamer met airco)

 • Dag 5

  Man - Odienne: Traditionele dansen met maskers (OLA)

  Deze dag staat in het teken van een ontmoeting met de Yakuba, ook wel gekend als Dan. Je bezoekt de dorpjes die gebouwd zijn op de bergflanken, de typische grote ronde hutten met rieten daken kenmerken dit gebied. Sommige van de hutten zijn versierd met fresco’s, gemaakt door de vrouwen tijdens de vele voodoo ceremonies in het dorp.

  Ten midden van geurende takken en koffiebomen aan de voet van de enorme Iroko boom ligt een grote vijver, vol met “goddelijke” meerval, beschermers van de voorouders van de stammen.

  Overnachting in Hôtel Les Frontieres**/*, kamer met airco.

 • Dag 6

  Odienne - Boundiali: Heilige strijders (OLA)

  The Malinké zijn afstammelingen van het Malinese Rijk, ze wonen dichtbij Odienne en zijn hoofzakelijk moslims. Eén van de bekendste afstammelingen is Samory Touré, een fervent strijder tegen de kolonialisering. Zijn beste krijgers de “Dozo” waren gekend om hun strijdvaardigheid en mysterieuze krachten. Je ontmoet hen en maakt een wandeling in de savanne met enkele jagers, gehuld in het traditionele kledij gemaakt van “Bogolan” stof.

  Daarna wandel je door de savanne, thuis van de Senufo.

  Overnachting in Hôtel Iman’s **of gelijkwaardig, (kamer met airco)

 • Dag 7

  Boundiali - Korhogo: Pantermannen (OLA)

  Vandaag ontmoet je de Fulani nomaden die steeds op zoek zijn naar de beste weilanden voor hun vee.

  Het is zeker de moeite waard om eens te stoppen in Korhogo, de hoofdstad van Senoufo. De Senoufo is de meest creatieve stam van Afrika, zij maken prachtige beeldhouwwerken, textiel, schilderijen en sculpturen in smeedijzer.

  In de namiddag woon je een traditionele dans bij, de Boloy, oftewel de “panther dance”, uitgevoerd door jonge gemaskerde mannen.

  Overnachting in hotel La Rose Blanche*** of gelijkwaardig, (kamer met airco)

 • Dag 8

  Korhogo - Bouake: De Akan (OLA)

  Vandaag ontmoet je de Baulé die afstammen van de Akan uit Ghana. De Baulé zijn familie van de Ashanti en hebben een complexe sociale hiërarchische structuur. In hun dorpen ben je getuige van hun rijke culturele achtergrond, bewonder hun maskers en allerlei kunstwerken die refereren naar de spirituele wereld.

  Overnachting in hotel Mon Afrik of gelijkwaardig, (kamer met airco)

 • Dag 9

  Bouake - Abenguru: Forest Kingsdoms (OLA)

  Vandaag doorkruis je de bossen om aan te komen bij een Akan dorp. The Akan Stam uit Ivoorkust gebruiken het woord “Komian” dat verwijst naar trance, in dit geval dus een spirituele trance.

  Het zijn vooral de vrouwen die communiceren met geesten, hun medium zijn schelpen, water of bepaalde ritmische dansen.

  Je zal de Komians ontmoeten die gebruik maken van fetisjen om hun patiënten te genezen.

  De oorsprong van de Agni Monarchie dateert van het Ashanti Tijdperk. Hun cultuur typeert zich als 1 van koninkrijken, goud en rijkdom. Je brengt een bezoek aan het Koninklijk Paleis en ontmoet enkele notabelen in hun traditionele gewaden. Dit bezoekt maakt je duidelijk wat te rol is van een traditionele “chefferie” is in een moderne staat. Je zal verstelt staan hoe belangrijk dit nog steeds is voor de lokale bevolking.

  Overnachting in Hotel Royaume*** of gelijkwaardig, (kamers met airco)

 • Dag 10

  Abenguru - Assinie: Koloniale stijl (OLA)

  Aankomst in de Ebrié Lagoon dichtbij de Atlantische Oceaan.

  Grand Bassam is een dorp dat gebouwd is op een zandbank tussen de lagune en de oceaan. Het was de voormalige hoofdstad van de Franse Kolonie en is een badplaats voor de Abidjanezen.

  Overnachting in Hôtel Coucoué of gelijkwaardig (kamer met airco).

 • Dag 11

  Assinie - Abidjan - Vertrek naar huis (O)

  Vrije dag aan het strand of optionele excursie om van de prachtige omgeving te genieten en de lokale vissers te ontmoeten, met een motorboot vaar je langs de delta naar het punt waar de Ebrié Laune samenkomt met de Atlantische Oceaan.

  In de namiddag transfer naar de luchthaven van Abidjan voor je terugvlucht.