Senegal tussen mens en natuur

Met privébegeleiding
 • Dakar
 • Lompoul Desert
 • Dakar

Tijdens deze rondreis verblijf je in basic accommodaties, geselecteerd voor hun ecologische en milieuvriendelijke inzet. Je gaat in contact met de lokale bevolking en komt op buitengewone plekjes. 

 • Bezoek aan Gorée Eiland
 • Overnachting in woestijntenten in de Lompoul Woestijn
 • Interactieve ontmoeting met de Peulh-mensen
 • Eco-verblijf in Simal met de zeboe trek van maart tot juli
 • Lunchen bij de lokale bevolking
 • Per prauw varen langs de “bolongs” (de oevers van de Sine Saloum Delta)
 • Dobberen op het Roze Meer met zijn buitengewoon hoog zoutgehalte
x

Reisprogramma

 • Dag 1

  Brussel - Diass

  Onthaal op de luchthaven door een vertegenwoordiger van Africa by Excellence. Transfer naar je hotel in Dakar.

  Overnachting in Lodge des Almadies *** of gelijkwaardig.

 • Dag 2

  Dakar - Gorée - Lompoul (OLA)

  Ontbijt. Boottocht naar île Gorée. Het eiland was één van de voornaamste handelspunten in de verkoop en uitvoer van Afrikaanse slaven (vanaf de 17de eeuw). Bezoek aan het “la Maison des Esclaves” (Slavenhuis), waar slaven gegroepeerd, geselecteerd en opgesloten werden in afwachting van het vertrek naar het Amerikaanse continent. Wandeling op de hellingen van het eiland genaamd “Castel”. Van daaruit kan je Gorée Almadien Memorial zien. Je kuiert door de pittoreske straatjes van het eiland.

  Middagmaal met prachtig zicht op de boten. Mogelijkheid om te zonnebaden op het strand van Gorée.

  ‘s Namiddags, terugkeer naar Dakar en vertrek naar de Lompoul Woestijn, gesitueerd op minder dan 10 kilometer van de oceaan. De oppervlakte bedraagt 18 km². De veelkleurige duinen bereiken een hoogte tot zelfs 50 meter.

  Check-in in Camp du Désert *** (campsite) of gelijkwaardig. Vanop de duinen geniet je van een prachtige zonsondergang. Djembé-animatie rond het kampvuur. Degustatie van de Warang likeur. Avondmaal.

 • Dag 3

  Lompoul - Ferlo-regio (OLA)

  Ontbijt. Wandeling in de duinen en mogelijkheid om een ritje te maken op dromedarissen (suppl. €6).

  Vertrek naar de Ferlo-regio. Lokaal middagmaal onderweg. Check-in in het tentenkamp van Koba of gelijkwaardig. Wandeling en ontmoeting met het mysterieuze nomadenvolk : de Peulh.

  Met een beetje geluk kom je net aan als de Peulh de koeien aan het melken zijn. Als je wil, kan je een handje toesteken: een heel unieke ervaring.

  Avondmaal en overnachting in het Koba tentenkamp. Na het avondmaal, kampvuur met animatie door de Peulh die op de tamtam en op de kora spelen.

 • Dag 4

  Koba - Touba - Simal (OLA)

  Ontbijt. Vertrek per paardenkoets naar de wekelijkse markt van Sam Yabal. Daarna, vertrek richting Saloum. Onderweg bezoek je Touba, met zijn prachtige moskee. De heilige stad van Touba is gesticht in 1887 door de sjeik Ahmadou Bamba Khadimou Rassoul en zijn volgelingen. Het is één van de grootste steden van Senegal.

  Onderweg, lokale lunch. Check-in in Simal Ecolodge ** of gelijkwaardig. Mogelijkheid om te baden in de lagune of in het zwembad van de lodge. Avondmaal.

 • Dag 5

  Simal (OLA)

  Ontbijt aan de rivier. Tussen maart en juli heb je misschien de kans om het fenomenaal spektakel van de zeboes te aanschouwen. De zeboes steken stuk voor stuk de rivier naar Simal oversteken.

  Vis-initiatie aan boord van een gemotoriseerde prauw. De vers gevangen vis wordt opgediend als middagmaal dat zal plaatsvinden op een eiland.

  Terugkeer naar Simal Ecolodge ** of gelijkwaardig. Mogelijkheid om Simal te voet te verkennen. In de namiddag, demonstratie van Senegalees worstelen. Avondmaal.

 • Dag 6

  Simal - Palmarin (PLD)

  Ontbijt. Vertrek naar Djilor en bezoek aan een coöperatieve van Senegalese vrouwen die typische producten maken enz … Mogelijkheid om hun lokale producten te kopen in hun kleine winkeltje. Bezoek aan La Maison de Senghor.

  Middagmaal bij een typisch Senegalese familie waarbij je de Senegalese specialiteiten kan proeven. Vertrek naar Palmarin. Onderweg rijd je door het Samba Dia bos met zijn prachtige kokosbomen.

  Check-in in Palmarin Ecolodge ** of gelijkwaardig. In de namiddag, vertrek per paardenkoets naar de zoutmijnen. Met een beetje geluk zie je vrouwen het zout ontginnen (seizoensafhankelijk). Wanneer de avond valt, ga je op zoek naar hyena’s die door de savanne kunnen wandelen.

  Terugkeer naar Palmarin Ecolodge. Avondmaal.

   

 • Dag 7

  Palmarin (OLA)

  Ontbijt. Prauwtocht langs de bolongs waar je de vele vogelsoorten kan bewonderen. Middagmaal in de lodge.

  Vrije middag om van het zwembad of van het strand te genieten. Mogelijkheid om fietsen te huren om de omgeving te verkennen. Een andere manier om de omgeving te verkennen is per paard. ’s Avonds komen Senegalese vrouwen de avondanimatie verzorgen. Ze zingen typische Senegalese liederen met kalebas als instrument.

  Avondmaal en overnachting in Palmarin Ecolodge ** of gelijkwaardig.

 • Dag 8

  Palmarin - Joal-Fadiouth - Luchthaven Diass (OL)

  Ontbijt. Vertrek naar Joal-Fadiouth. Via de brug, aankomst op het schelpdieren-eiland. Bezoek aan het kerkhof waar zowel moslims als christenen rusten, het stadscentrum en de kleine graanschuren op palen.

  Je hebt wat vrije tijd en de mogelijkheid om te aperitieven (exclusief) op het terras van Taverne des Pêcheurs voor je vertrekt naar de luchthaven van Diass.