The Limpopo Nature & Culture Explorer

Cultuur Met huurwagen Privéreizen
 • Johannesburg
 • Johannesburg

Privérondreis per huurwagen doorheen de Limpopo, de meest noordelijke provincie met een rijk cultureel verleden een een authentieke inheemse cultuur. Vanuit je zorgvuldig geselecteerde lodges geniet je van een ruime keuze aan activiteiten, die je de wijde omgeving op diverse manieren laten verkennen. 

 • Op safari in Welgevonden Game Reserve
 • Mountainbiken in de Waterberg-regio
 • Op bezoek in een Township Tour nabij Vaalwater
 • Te voet op verkenning in Marakele National Park
 • Op verkenning in de indrukwekkende Southpansberg en bezoek aan een lokale gemeenschap
 • Bezoek aan de werelderfgoedsite Mapungubwe, het eerste Zuid-Afrikaanse koninkrijk uit de 13de eeuw
 • Onderneem een wandeltocht langsheen kliffen, bergkloven en hoogvlaktes en neem een duik in een natuurlijke bergwaterplas
x

Reisprogramma

 • Dagen 1 - 2

  Johannesburg - Waterberg Mountains (OA)

  Bij aankomst op de luchthaven van Johannesburg, onthaal door onze lokale agent die je vouchers en VIP Travel Planner overhandigt.

  Assistentie met het ophalen van je voertuig Avis Cat C Toyota Corolla Quest of gelijkwaardig Premium Cover en op weg naar je lodge gelegen in het Kololo Game Reserve, gelegen in de Waterberg-biosfeer en grenzend aan de Welgevonden Game Reserve.

  2x overnachting in Kololo Game Reserve **** (chalet), halfpension, safari’s, mountainbikes, wandeltochten onder begeleiding van een ervaren gids inclusief.

  Je kan mits meerprijs eveneens op safari in Welgevonden Game Reserve, op wandelsafari in Marakele National Park, paardrijden in de omgeving, etc.

 • Dagen 3 - 4

  Waterberg Mountains - Southpansberg Mountains (OA)

  Vandaag rij je naar de zuidelijke flanken van de Southpansberg, waar je de volgende dagen in een groene oase temidden de dorre vlaktes in de omgeving van Polokwane. De lodge is tevens een kunstgalerij en educatief handwerkcentrum.

  2x overnachting in Madi a Thava Mountain Lodge ***/*, one bedroom suite, halfpension.

  Je vindt er allerhande handwerk gemaakt door de lokale gemeenschappen. In de permanente kunstgalerij krijg je een idee van de ontwikkeling in de Tsonga- Venda- en Tsotho-cultuur.

  Van hieruit kun je verschillende activiteiten ondernemen zoals een bezoek aan een leefgemeenschap, uitstap naar Lake Fundudzi en de Letaba-dam. Je kan tevens een workshop bij een lokale kunstenaar volgen en zo je eigen kunstwerk creëren.

   

 • Dagen 5 - 6

  Southpansberg Mountains - Mapesu Private Nature Reserve (OLA)

  Vandaag rij je noordwaarts, naar de grens met Zimbabwe, nabij Musina. De lodge bevindt zich op het 6000ha grote Mapesu Private Nature Reserve, grenzend aan het Mapungubwe National Park. De lodge werd volledig opgetrokken in natuurlijke, lokale materialen.

  2x overnachting in Mopane Bush Lodge **** (chalet), badkamer met bad en douche, en privéterras vanwaar je een prachtig uitzicht over de omgeving hebt. Je verblijft er in volpension, 2 activiteiten inclusief.

  Van hieruit kun je de werelderfgoedsite Mapungubwe bezoeken, getuige van het eerste Afrikaanse koninkrijk in de 13de eeuw.

  Ontdek tevens de indrukwekkende baobabs en de San-rotsschilderingen in de omgeving, of geniet aan het zwembad van de lodge.

 • Dagen 7 - 8

  Mapesu Private Nature Reserve - Leshiba Wilderness (OLA)

  Je begeeft je naar Leshiba Wilderness, waar je van een transfer per 4x4 vanop de parking naar je lodge geniet. Dit reservaat bezit één van de meest unieke fauna en flora en biedt weergaloze vergezichten dankzij de locatie op de top van de Southpansberg Mountains.

  Een brede waaier aan activiteiten worden jou aangeboden : safari’s per 4x4, begeleide wandeltochten met picknick langsheen kliffen, bergkloven en hoogvlaktes, etc.

  Geniet van een champagne-ontbijt in het woud, of ga op zoek naar het wild te paard.

  2x overnachting in H12 Leshiba****, standaard kamer, vol pension, 1 activiteit per dag inclusief.

 • Dag 9

  Leshiba Wilderness - Johannesburg (O)

  Per 4x4 transfer naar de parking, en per huurwagen naar de luchthaven van Johannesburg waar je je terugvlucht neemt.