Verkenning van de Casamance, het land van de Diola

Met privébegeleiding
 • Dakar
 • Dakar
 • Ile Gorée
 • Dakar

De Casamance staat bekend als de vruchtbaarste streek van Senegal, rijk aan bossen, delta’s, mangroves, landbouw, uitgestrekte stranden en een verscheidenheid aan ethniën en cultuur. We vinden er traditionele dorpen terug in het midden van de subtropische bossen, een stukje authentiek Afrika dat te voet en per prauw te bereiken is.

 • Bezoek de mooiste regio van Senegal
 • Verken Ziguinchor de hoofdstad van de Casamance, gesticht door de Portugezen
 • Bezoek aan het authentieke Diola volk
 • Per prauw door de mangrovebossen naar de eilanden Carabane en Hitou
 • Djembering: charme met een sterke animistische invloed
 • Verblijf aan de mooiste stranden van Senegal
x

Reisprogramma

 • Dag 1

  Luchthaven Diass (verplicht op donderdag of maandag)

  Aankomst in de luchthaven van Dakar. Ontvangst en transfer naar je hotel.

  Overnachting in hotel Lodges des Almadies of gelijkwaardig.

 • Dag 2

  Dakar - stadstour - Ferry

  Na het ontbijt vertrek voor een stadsrondrit door Dakar. Bezoek aan de verschillende hoogtepunten van de hoofdstad. Lunch in de stad en vervolgens transfer naar de haven. Je gaat aan boord van de ferry in de namiddag. Je slaapt in een niet geprivatiseerde cabine van 4 tot 8 personen.

  Er is een restaurant aan boord maar de maaltijden zijn niet inbegrepen (ter plaatse te betalen).

 • Dag 3

  Ferry - Djibelor - Enampore - Ziguinchor

  Ontbijt aan boord (ter plaatse te betalen). Aankomst in Ziguinchor is voorzien rond 10h00. Onthaal door je  gids bij aankomst en vertrek naar je hotel. Installatie in je hotel aan de oever van de Casamance rivier. Na je wat opgefrist te hebben vertrek je voor een stadsrondrit door Ziguinchor, een oude koloniale kleine hoofdstad gesticht in 1645 door de Portugezen en vervolgens overgenomen door de Fransen. Bezoek aan het historische centrum met zijn kathedraal Saint-Antoine-de-Padoue op de markt van Saint-Maur-des-Fossés. Lunch in de stad.

  In de middag maak je een wandeling in de exotische tuin van Djibelor, bekend om zijn fruitboomplantages. Daarna rijd je naar het dorp Enampore om de architectuur van de impluviumhutten te bewonderen. 

  Je keert terug naar je hotel waar je nog wat kunt ontspannen bij het zwembad of op het ponton met uitzicht op het water.

  Avondmaal en overnachting in hotel Kadiandoumagne

 • Dag 4

  Ziguinchor - Djilapao - Affiniam - Ziguinchor

  Ontbijt. Per traditionele prauw vaar je op de Casamance rivier naar het vogel eiland waar je verschillende trekvogels spot: ibissen,  flamingo’s, pelikanen, aalscholvers… . Daarna vaar  je verder naar het eiland Djilapao. Je bezoekt deze kleine gemeenschap en bewondert er een mooie, artistieke hut die ondertussen een museum geworden is. Van daar vaar je richting Affiniam, één van de mooise dorpen in de regio, bekend om zijn palmwijn en rijstteelt. Je luncht hier in een typische en gerestaureerde ‘Case à Impluvium’.

  Avondmaal en overnachting in hotel Kadiandoumagne.

 • Dag 5

  Oussouye - Edioungou - Mlomp - Ile de Carabane

  Vandaag bezoek je het mooie dorpje Oussouye gelegen in het hart van de Basse-Casamance en de hoofdstad van het Diola-volk, omdat hier hun koning heerst. Je maakt een  wandeling om de dorpen van deze boeren te ontdekken die altijd al bekend staan om hun trots, onafhankelijkheid en hard werken. Senegalese lunch in het dorp.

  Je gaat verder naar Elinkine. Onderweg stop je in  Edioungou, dorp van de pottenbakkerijen. Door klei te mengen met gebroken schelpen, maken de vrouwen van het dorp aardewerk, gebakken op houtvuren. In Mlomp heb je de mogelijkheid om de twee verdiepingen tellende hutten van terracotta of banco en hout van palm en mangrove te bezoeken, typisch voor de regio. 

  Bij aankomst in Elinkine stap je over in een prauw, die je naar je eindbestemming van vandaag, het eiland Carabane brengt. Het eiland Carabane was een belangrijk handelscentrum onder Franse heerschappij en herbergt tot nu toe veel resten van grote koloniale huizen en een Bretonse kerk naast de koloniale begraafplaats.

  Avondmaal en overnachting in Hotel Carabane (een voormalige missiepost).

 • Dag 6

  Ile de Carabane - Ile aux fétiches - Cap Skirring   

  Ontbijt.  In de ochtend bezoek je de stad te voet en daarna vertrek je per prauw naar het eiland van Hitou, of het eiland van de fetisjen. Op deze plek worden nog regelmatig animistische rituelen voltrokken. Lunch in Carabane. Daarna keer je per prauw terug richting Elinkine, en vertrek je richting de paradijselijke stranden van Cap Skirring.

  Avondmaal en overnachting in hotel Maya.

 • Dag 7

  Cap Skirring - Diembering - Cap Skirring

  Vrije dag op basis van vol pension. Je hebt de mogelijkheid om het charmante dorpje Diembereng te bezoeken (ongeveer 15km van Cap Skirring - wagen met gids beschikbaar).

  Avondmaal en overnachting in hotel Maya.

 • Dag 8

  Cap Skirring - Ziguinchor - Dakar (of Gorée eigen keuze)

  Ontbijt en transfer naar de luchthaven van Ziguinchor in functie van je vertrekuur. Vlucht naar Dakar. Lunch in het hotel of in Dakar (afhankelijk van de uren van de vlucht). Aankomst in de luchthaven van Dakar, onthaal en transfer naar de pier van Gorée. Avondmaal op het eiland (Chez Tio)

  Overnachting in la Villa Castel /Asao/Augustin Ly.

  (Indien de vlucht laat aankomt, overnachting in Lodge des Almadies of gelijkwaardig  en de volgende dag vertrek naar Gorée).

 • Dag 9

  Gorée - Luchthaven Diass

  Na het ontbijt vertrek voor een bezoek aan het eiland Gorée. Op zijn beurt Portugees, Nederlands en Frans, werd het eiland een van de belangrijkste bastions van de slavenhandel in de zeventiende eeuw.  Met een tragisch en weelderig verleden straalt het eiland met zijn verbleekte kleuren, beschilderde houten balkons en kleine zanderige straatjes die allemaal naar de zee leiden, een betoverende charme uit.

  Lunch in het restaurant Saint-Germain en daarna bezoek aan het “la Maison des Esclaves” (Slavenhuis), waar slaven gegroepeerd, geselecteerd en opgesloten werden in afwachting van het vertrek naar het Amerikaanse continent. Daarna keer je terug naar Dakar op tijd voor je vlucht terug richting Europa.