Welkom in Senegal

 • Dakar
 • Roze Meer
 • Saint-Louis
 • Lompoul Desert
 • Sine Saloum
 • Saly

Deze rondreis neemt je mee langs enkele van de mooiste plekjes in Senegal, van de aangrijpende geschiedenis van Goree, langs het zoete water van de rivier de Senegal ten Noorden van Saint-Louis, naar de delta waar de mangroves hun geheimen prijsgeven, tot het uitzonderlijke roze water van het “Lac Rose”. Een reis voor natuurliefhebbers, cultuurfanaten en curieuzeneuzen. Fotogeniek en origineel, mooi gevarieerd en dynamiek! 

 • Bezoek aan voormalig slaveneiland Goree
 • Drijven in het zoute water van het Lac Rose
 • Oud koloniale stad Saint-Louis (UNESCO)
 • Nationaal vogelpark Djoudj
 • Overnachting in de woestijn van Lompoul
 • Vissen in de Bolongs (Delta Sine Saloum)
x

Reisprogramma

 • Dag 1

  Brussel – Dakar

  Aankomst in de luchthaven van Dakar. Ontvangst aan de luchthaven en transfert naar het hotel.

  Overnachting in hotel Lodge des Almadies *** of gelijkwaardig. Vrij avondmaal niet inbegrepen.

 • Dag 2

  Dakar - Gorée Eiland - Roze Meer (OLA)

  Ontbijt. Vertrek voor een panoramische rit doorheen Dakar. Vervolgens neem je de ferry naar het eiland van Goree, geklasseerd als UNESCO –werelderfgoed. Bezoek van het eiland en “la Maison des Esclaves” (Slavenhuis), waar slaven gegroepeerd, geselecteerd en opgesloten werden in afwachting van het vertrek naar het Amerikaanse continent. Na de lunch in een restaurant op Goree, terugkeer met de ferry naar het vasteland en verder op weg naar het Roze Meer, gelegen op een paar 100 meter van de zee.

  Avondmaal en overnachting in een superior kamer aan het ‘Roze Meer’, Chez Salim *** (Niagha Peul).

 • Dag 3

  Roze Meer – Saint Louis (OLA)

  In een 4x4 terreinwagen wordt de omgeving van het Roze Meer bezocht.

  Een heel bijzonder fenomeen: het meer kleurt roze onder de zon, en met de schemering zelfs donkerroze tot paars. Het meer heeft ook een erg hoog zoutgehalte (300 gram per liter), baders blijven eenvoudigweg in het water drijven. Het hoge zoutgehalte zorgt ervoor dat de lokale bevolking rechtstreeks het zout van de bodem kan schrapen. Bezoek aan een lokaal dorp waar het mogelijk is samen met de ‘Peul’-vrouwen zout te ontginnen.

  Na de lunch aan de oevers van het meer vertrek naar Saint Louis.

  Check-in in La Résidence ***, gelegen in het historische hart van de stad.

  Avondmaal en overnachting.

   

 • Dag 4

  Saint-Louis – Djoudj – Saint Louis (OLA)

  Ontbijt. Vroeg vertrek naar het park van Djoudj, een vogelpark van wereldbelang, UNESCO –werelderfgoed sinds 1981. Men vindt er meerdere vogelsoorten terug zoals de purperreiger, de zilverreiger, de Jacana, de aalscholver, de marabout… . Tussen november en mei komen trekvogels er broeden. Er zijn ook zoogdieren en reptielen terug te vinden zoals de jakhals, apen, hyena’s, wrattenzwijnen, varanen, en krokodillen. Vertrek met een motorboot om de rivier af te varen tot aan de plek waar miljoenen trekvogels zich verzamelen om te broeden. Terugkeer via Bango, waar een Senegalese lunch onder de schaduw van mangobomen (of bij een Senegalese familie bij Mevrouw Yacine vanaf 5 deelnemers) zal worden geserveerd. Degustatie van de Senegalese thee of “Attaya” alvorens naar Saint Louis terug te keren. Namiddag ontspanning aan het zwembad van het hotel of op het strand.

  ‘s Avonds aperitief met lokale hapjes op het panoramische terras van het oud koloniaal hotel La Résidence ***, gelegen in het historisch centrum.

  Avondmaal en overnachting.

  PS Van begin mei tot eind oktober bezoek je het vogelreservaat Langue de Barbarie ipv Djoudj.

 • Dag 5

  Saint-Louis - Lompoul (OLA)

  Ontbijt. Verkenning van Saint-Louis in een koets (met paard en kar). Je maakt een ontspannen rit doorheen de kunst en geschiedenis van de stad, en krijgt zicht op de prachtige kleuren en koloniale gebouwen van Saint-Louis. De stad is gebouwd op een zandbank in de rivier ‘de Senegal’. Bezoek aan de lokalen van de organisatie « la Liane », die zich inzet voor de opvang van kinderen in nood (per reiziger wordt er 5 euro gedoneerd aan deze organisatie).

  Lunch in een lokaal restaurant.

  Vertrek vanuit Saint-Louis naar de woestijn van Lompoul, de mooiste woestijn van Senegal met duinen van 40 tot 50 meter hoogte. Heerlijk wegdromen in het prachtige tentenkamp, waar avondmaal en overnachting plaatsvinden.

  Avondanimatie met djembés en dans rond het kampvuur, degustatie van de lokaal gebrouwde likeur van Warang.

  Overnachting in een Mauritaanse tent (privébadkamer met douche, toilet en lavabo).

   

 • Dag 6

  Lompoul – Touba – Kaolack - Sine Saloum Delta (OLA)

  Ontbijt. Vertrek naar Kaolack, hoofdstad van de arachide of pinda. We passeren de religieuze stad Touba, met zijn indrukwekkende moskee (voltooid in 1963) en minaret (met 87 meter de hoogste van zwart- Afrika). Touba wordt in Senegal beschouwd als één van de belangrijkste bedevaartsoorden. In Kaolack is dan weer één van de grootste overdekte markten van het land terug te vinden. Een bezoek aan deze kleurrijke markt mag dan ook zeker niet ontbreken. Lunch In Kaolack, en vervolgens doorreis naar Toubacouta.

  Avondmaal en overnachting in hotel Keur Saloum ***(*).

 • Dag 7

  Sine Saloum Delta (OLA)

  Ontbijt. Vertrek met een pirogue (traditionele vissersboot) ter verkenning van de kanalen van de delta, de zogenaamde Bolongs; het zoute zeewater en het zoete rivierwater komen hier samen en zijn tijdengevoelig, en zodanig wordt een zeer specifiek ecosysteem gecreëerd. Observatie van de fauna die terug te vinden is tussen de vertakte wortels van het mangrovewoud: ooievaars, aalscholvers, witte reigers, oesters, krabben enz. … . Initiatie in het hengelvissen, terugkeer naar het hotel voor de lunch.

  ’s Namiddags bezoek aan de stad Missirah en de vissershaven gevolgd door een rit door het Fathala-woud, habitat van apen, wrattenzwijnen en duizenden vogels.

  Avondmaal en overnachting in hotel Keur Saloum ***(*).

 • Dag 8

  Sine Saloum – Saly – Dakar - Brussel (OL)

  Ontbijt. Vertrek naar Saly, belangrijke badstad in Senegal. Onderweg bezoek aan de wekelijkse markt in Passi. Afhankelijk van je terugvlucht, transfer naar de luchthaven van Dakar. Het is eveneens mogelijk om nog een strandverblijf toe te voegen na je rondreis.

  Terugvlucht.