Zimbabwe Explorer

Avontuur Cultuur Met huurwagen Privéreizen
 • Harare
 • Gonarezhou National Park
 • Great Zimbabwe
 • Matobo National Park
 • Hwange National Park
 • Hwange National Park
 • Victoria Falls
 • Victoria Falls

Je ontdekt de hoogtepunten van deze nog authentieke bestemming en logeert in charmante lodges of tentenkampen, waar je als het ware deel uitmaakt van de natuur. In elk National Park kun je te voet op verkenning, zo ruik, voel en hoor je  de bush vanop de eerste rij.

 • Trotseer de hoogste skywalk van Afrika
 • Verken Gonarezhou
 • Leer meer over de ruïnes van Great Zimbabwe
 • Verken Matobo, dat behoort tot de meest spectaculaire geologie ter wereld
 • Bezoek het Painted Dog Conservation Centre
 • Ga op safari in het grootste nationale park van Zimbabwe
 • Ervaar de Victoria Falls en de Zambezi op een originele manier: ga wildwaterrraften, kanovaren, bunjee jumpen of onderneem een helikoptervlucht
x

Reisprogramma

 • Dag 1

  Harare

  Bij aankomst haal je de huurwagen Europcar Cat I Hyundai ix35 op en vertrek naar je lodge in Harare.

  Harare staat bekend als 'the sunshine city' en is de hoofdstad van Zimbabwe en een toegangspoort tot de vele bezienswaardigheden van het land. Harare is een levendige Afrikaanse stad die veel te doen heeft voor degenen die Zimbabwe bezoeken. Het is een aantrekkelijke en goed ontworpen plek met veel parken en open ruimtes om zich uit te strekken en te genieten van de cultuur van het werkende Afrika.

  Het lijkt wel of Harare altijd in bloei staat met zijn diverse uitlopers van bloemen, bomen en struiken. De jacaranda bomen zijn zeker een hoogtepunt, en bloeien op volle toeren in september en oktober. De paarse bloesems zijn een wonder om te zien, en bedekken de stad in alle verschillende tinten violet en indigo. De Botanische Tuin van Harare is niet te missen vanwege de 900 verschillende soorten bomen en struiken. Deze soorten komen uit het hele land, en de tuin zorgt voor een mooie ontspannen middag te midden van de botanische pracht en praal.

  Overnachting in Armadale Lodge, Courtyard Room, kamer & ontbijt.

 • Dagen 2 - 3

  Harare - Mutare (OA)

  Je vertrekt richting Mutare, de derde grootste stad van Zimbabwe en het is ook de hoofdstad van de provincie Manicaland. Het heeft uitgestrekte stukken bergachtig terrein die gehuld zijn in prachtige dikke groene struiken. Veel inwoners van Zimbabwe noemen het 'Kumakomoyo' (plaats van vele bergen).

  De meeste bezoekers van Mutare noemen de stad het paradijs van Zimbabwe omdat er zoveel majestueuze en adembenemende uitzichten op de natuur zijn, namelijk de hoge groene bergen die in de blauwe lucht verdwijnen.

  De stad Mutare heeft de nabijgelegen Vumba-bergen die de bezoeker fascineren met weelderige botanische tuinen en mystieke bossen, evenals de 18-holes Leopard Rock golfbaan van wereldklasse. Ten noorden van Mutare ligt Nyanga, een regio van bergen, watervallen en forelstromen. Bezoekers kunnen wandelen te midden van een prachtig landschap, golfen, vissen en genieten van de berglucht.

  Van hieruit kan je ook de hoogste skywalk of zipline van Afrika trotseren in Mutarazi Falls National Park.

  Verblijf van 2 nachten in Musangano Lodge, Chalet, halfpension.

 • Dagen 4 - 5

  Mutare - Gonarezhou National Park (OLA)

  Verder naar Gonarezhou National Park, gelegen in het zuidoostelijke laagland van Zimbabwe en beslaat een gebied van meer dan 5 000 vierkante kilometer. "Gonarezhou" betekent "Plaats van vele Olifanten" en is een uiterst schilderachtig park vol ruige en prachtige landschappen.

  Drie grote rivieren lopen door het park en vormen poelen en natuurlijke oases waaruit honderden soorten kunnen eten en drinken aan de oevers. Gonarezhou is de thuisbasis van vele unieke soorten, waaronder de bedreigde Afrikaanse Wilde Hond en de zeldzame Koning Cheetah. De Nyala en de kleine Suni zijn twee van de kleinere antilopen in het park. Zoals de naam al aangeeft, is Gonarezhou beroemd om zijn olifanten, en veel van de grootste slachtolifanten in de regio zijn te vinden in het park.

  Een van de meest prominente en duurzame natuurlijke kenmerken van Gonarezhou National Park is de prachtige Chilojo Cliffs. Deze prachtige rode zandstenen kliffen zijn gevormd door eonen van erosie en kijken uit over de schilderachtige Runde River vallei. Ze zijn het meest prominente natuurlijke kenmerk van dit prachtige gebied, en kunnen worden gezien vanaf 50 km afstand.

  Verblijf van 2 nachten in Chilo Gorge Safari Lodge, standaard kamer, volpension + activiteiten.

 • Dag 6

  Gonarezhou National Park - Great Zimbabwe Ruins (OA)

  Iets minder dan 30 kilometer voorbij de zuidoostelijke stad Masvingo zijn enkele van de meest bijzondere, door de mens gemaakte overblijfselen in Afrika te vinden.

  Gevormd uit regelmatige, rechthoekige granietstenen, zorgvuldig op elkaar geplaatst, zijn ze de ruïnes van een verbazingwekkend complex. De structuren werden gebouwd door de inheemse Afrikaanse bevolking tussen 1250 en 1450 na Christus, waarvan wordt aangenomen dat het de voorouders van de moderne Zimbabwanen zijn.

  De ruïnes van Great Zimbabwe zijn opmerkelijk; verheven, majestueus, ontzagwekkend, tijdloos. De kwaliteit van het gebouw is hier en daar uitstekend. Het werd gebouwd door ambachtslieden die trots waren op hun werk. Er is niets te vergelijken met het in zuidelijk Afrika.

  We raden aan om een bezoek te brengen in de late middag en een gids te huren aan de ingang van de ruïnes. Dan kan je genieten van een prachtige zonsondergang vanop de toppen van de ruïnes.

  Overnachting in Norma Jeanes Lake View Resort, standaard kamer, halfpension.

 • Dagen 7 - 8

  Great Zimbabwe Ruins - Matobo Hills (OLA)

  Na het ontbijt ga je verder naar Matobo (ook bekend als Matopos). Met balancerende keien, staande stenen, massieve monolieten en hachelijke rotsblokken behoren de granietformaties van Matobo tot de meest spectaculaire geologie ter wereld.

  De met rotsblokken bezaaide heuvels van Matobo hebben een eigen ruige en tijdloze schoonheid en het is gemakkelijk te zien waarom de mens er al duizenden jaren aan gewend is. Hier kan men zich verwonderen over de oude Khoi-San rotskunst en Malindidzimu 'The Hill of spirits' bezoeken, een heilige plek voor inheemse volkeren en het graf van Cecil Rhodes; een belangrijke herinnering aan het koloniale verleden van het land.

  De belangrijkste attractie van het Matobo National Park is de natuurlijke schoonheid en de historische betekenis, maar er zijn ook wilde dieren te zien in het hele park. Er wordt gezegd dat het park de hoogste dichtheid aan luipaarden ter wereld heeft, gezien de grootte van het park, en met luipaarden die een natuurlijke voorkeur hebben voor rotsachtige habitats is dit feit niet verwonderlijk. Verwacht echter niet veel van Matobo's luipaarden te zien, omdat ze door hun geheimzinnige aard moeilijk te spotten zijn. Binnen het park is een "Intensive Protection Zone" waar het beste wild te zien is, inclusief een aanzienlijke populatie van de zeer bedreigde zwarte en witte neushoorn, die met succes broeden. Het park herbergt ook talrijke kleine soorten en prachtige vogelsoorten, van de vele rotshagedissen (hyrax) en kleurrijke agama-hagedissen die over de rotswanden klauteren.

  Verblijf van 2 nachten in Matobo Hills Lodge, standaard kamer, volpension.

 • Dagen 9 - 10

  Hwange National Park omgeving (OLA)

  Je vertrekt naar je lodge gelegen vlakbij Hwange National Park. Voordat je verder gaat naar je lodge raden we aan om onderweg een bezoek te brengen aan het Painted Dog Conservation Centre. Hier leer je meer over de Wild Dogs en je kan er ook een paar zien in het opvangcentrum.

  Verblijf van 2 nachten in Elephant’s Eye, standaard kamer, volpension + activiteiten.

 • Dagen 11 - 12

  Hwange National Park omgeving - Hwange National Park (OLA)

  Verder naar je lodge gelegen in Hwange, het grootste nationale park van Zimbabwe. Hwange biedt door zijn diversiteit een groot aantal wild. De beroemde olifantenpopulatie is een van de grootste ter wereld en heeft een overvloed aan roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Hwange heeft ook een van Afrika's laatste bolwerken van bedreigde Afrikaanse wilde honden.

  Om van Elephant’s Eye te gaan naar Deteema rijd je via Hwange Main Camp door het park naar Deteema Camp. Je kan genieten van je lunch bij Masuma camping. Er is een mooi uitzicht op de Masuma-dam en je kan hier even uitrusten en lunchen om vervolgens verder te gaan naar Deteema. 

  Verblijf van 2 nachten in Deteema Springs, standaard tent, volpension + activiteiten.

 • Dag 13

  Hwange - Victoria Falls (O)

  Je vertrekt richting je lodge in de Victoria Falls. De huurwagen wordt opgehaald aan de lodge.

  Bij Victoria Falls splitst de aarde zich open en slikt een van de grootste rivieren van Afrika, de machtige Zambezi, op, waardoor het grootste vallend water op aarde ontstaat. Als het water de nauwe diepten van de Batoka-kloof eronder raakt, blaast het een wolk van mist naar de hemel, waardoor de watervallen hun lokale naam 'mosi-oa-tunya' (de rook die dondert) krijgen. Wanneer de Zambezi het volst is, hangt de mist een permanente regenwolk boven de watervallen, die bezoekers zelfs op de zonnigste dagen douchen en kilometers lang zichtbaar zijn.

  Naast het feit dat het een UNESCO-werelderfgoed en een natuurwonder is, vormt de Victoriawaterval ook een natuurlijke grens tussen Zimbabwe en Zambia. De watervallen zijn vanuit beide landen te zien en voor het grootste deel worden aan beide kanten dezelfde activiteiten aangeboden, van helikoptervluchten tot dorpsbezoeken en souvenirwinkels.

  Overnachting in Shongwe Lookout, deluxe kamer, kamer & ontbijt.

 • Dag 14

  Victoria Falls (O)

  Transfer naar de luchthaven van Victoria Falls voor de terugvlucht.